dimarts, 7 d’agost del 2007

L'evangeli segons Jesucrist

Portada de l'edició en catalàL'últim llibre que he llegit ha sigut L'evangeli segons Jesucrist del portuguès Xosé Saramago. Dóna una visió molt humana de com segurament sigué la persona que després va donar peu a tantes interpretacions de la seua vida i esdevingué base de la religió més important de l'actualitat.

Més enllà dels tòpics, Saramago intenta mostrar un home senzill que comparteix la seua vida amb Mària de Magdala donant un visió bastant diferenciada del que s'anomenen miracles a d'altres evangelis.

A
ixò no obstant, con forme es desenvolupa la història, també es busca la connexió amb la seua vida espiritual i de lligam amb Déu, cosa que no m'espera a priori però que després comença a retractar un Jesús que parla amb Déu, amb el Dimoni i que sap de paraules de son pare de qui n'és fill.


A
ixí doncs, dóna la impressió que Saramago intenta aïllar en un primer moment el Jesús home del Jesús deïtat, però, finalment, conscientment o inconscientment busca al Jesús més místic. Amb tot, és bastant recomanable si volem conèixer una història una mica menys idealitzada i pot ser, fins i tot, més verídica.

A honor de la humanitat de Jhesucrist dix aquestes paraules,
Llull Gentil 128