dissabte, 30 d’agost del 2008

09-08-2008 :: Dia 3 :: Jaggermaister Party

Ruta:

Pula (Croàcia)
Rijeka (Croàcia)

Diari:

Matinem relativament, recollim el campament i a prendre un included breakfast que resulta ser bastant lamentable: no hi ha cafè, les torrades no ho estan i la llet ja ve amb el cacau barrejat, així que no té gaire cacau... Paguem a la recepció després de 20 minuts de cua, tothom marxa? Llavors, camí a l'estació d'autobusos, deixem les motxilles a un guarda-robes i a visitar l'amfiteatre romà, el més gran que es conserva.

Amfiteatre romà de Pula

Quan ja ho tenim, bus a Rijeka, tornant a pagar al conductor per l'equipatge (lamentable) i després d'intentar posar una reclamació i dir que no anàvem a pagar, si els hi toques les kunes es posen, fins i tot, violents, resulta que el conductor diu: each one is eight kunas, però la de la guixeta m'ha dit: seven kunas. Això comença a ser una mica aleatori.

Ens toca a seients separats, em toca al costat d'una xiqueta d'uns 7 anys, una família bosniana que torna a casa a través de Rijeka, el nostre destí. Practique el meu serbocroat amb ella (com al País Valencià, no sé com li diuen aquí a la llengua que parlen, quina confusió), també per gestos, juguem a fer palmes, fem broma de la dona grassa asseguda just davant, riem... Em presenta a la seua tieta, a son cosí i al seu germà pèl-roig, fem un pols xinès i després pren la meua càmera i comença a fer fotos a tot i a tothom. Zvata, que així és diu, és un encant, mentre fa fotos riu, em mostra les fotos i torna a riure, de major vull ser com ella. Quina pena, però no la tornaré a veure: Tens correu-e? Ni tan se vol tenim ordinador diu la seua tieta.

Zvata

Mentrestant el Neil també fa amics, s'acovarda davant d'una dona grassa i boja que li crida en croat algun improperi, ell fa cara d'innocent i expressió de no entendre res de res.

Elvis

Arribem a Rijeka: mentre recollim les motxilles vaig dient adéu a la meua nova amiga, fins que no gira la cantonada somriu i mou la mà amb un adéu que sembla un fins aviat encara que siga un fins sempre. Intentem agafar un ferri, no hi ha, el bus no ens convenç, així que dinarem encara que siga a les 6 de la tarda, dos al super i els altres dos a esperar, una dona ens ofereix, al Neil i a mi mentre esperem, sobe, després de veure les habitacions i de pactar un preu raonable, ja tenim on dormir: dutxa, volt per la ciutat, fotos, gelat (el millor resultaria) i de festa a la Jaggermeister Party Tour. Ara sí, un bon dj. D'aquí a una disco en un vaixell i es diu Nina, d'aquí a allí i, finalment a dormir...

Rijeka

Frase del dia:
  • Neil: Vinieron unos amigos aquí.
  • Rubén: A Croàcia?
  • N: No, a España i luego se fueron a Escocia.
  • R: Inglaterra del norte?
  • N: Te voy a matar!