dimecres, 10 de setembre del 2008

16-08-2008 :: Dia 10 :: Perast, flaire ancestral

Ruta:

Kotor (Montenegro)
Perast (Montenegro)

Kotor (Montenegro)

Diari:


Després del festot de divendres, dissabte es converteix en un dia nul, d'aquells dies entre la vigília i el son, tot el matí intentant dormir mentre el veí usa el trepant per emprenyar, l'odiem... Ens despertem, no del tot, la pasta que ha preparat el Neil, ens sap a glòria de no al llig, a fer la migdiada. De sobte ens desperten els crits del comentarista montenegrí, veig arribar Bolt a la meta batent el record del món de 100m i deixant-ho en 9''69, una imatge que no oblidaré fàcilment.



A poc a poc, ens activem i el Lluís i jo decidim anar a Perast, una ciutat prehistòrica que ens ha recomanat, com no, el Sinisa. Agafem un taxi i en deu minuts hem arribat. Perast és una ciutat a la vora de la mar, literalment, car està dins de les zigazagues que fa el mar entre el fiord i si de per sí el mar Adriàtic és tranquil, el port d'aquesta ciutat és una bassa d'oli; i amb les barques de pesca amarrades al costat de casa, fem una passejada buscant un lloc que es diu Pirate Bay, entre el discórrer tranquil de la gent acabem a una xicoteta església que està al final d'unes escales, bones vistes.



Com no ho trobem, entrem en un super que resulta ser una fleca, comprem formatge, pa i cervesa, el panader ens recorda al Xusso i ens explica històries, tant Perast com Kotor estan al mig del fiord més gran del sud d'Europa, així l'accés a la badia amb vaixell era gairebé impossible per als enemics, això no obstant fa 550 anys, el vaixell de guerra turc més gran que s'havia vist a aconseguir arribar prop de les costes de Perast i els montenegrins el van enfonsar, tanmateix cada cert temps aquest deixava veure, reflotava, així que la gent anava amb barques a llençar pedres per a tornar-lo a enfonsar, diuen que així es va formar l'illa de la Victòria que ara acull una xicoteta ermita i un museu, cada any la gent torna a agafar les barques i llença perdres per commemora els fets. També ens conta que aqueixa ciutat té els seus orígens 200 aC i a les seues esquenes té coves prehistòriques testimoni que sempre ha estat un lloc agradable per viure-hi.

Illa de la Victòria

Amb aquest regust d'història ens asseiem a vora de mar a sopar i després a prendre alguna cosa, aquesta vegada sí, a la Pirate Bay, sona Red Hot i Placebo, a un metre de l'aigua i enfront l'illa de la victòria.

Perast, ciutat amb una flaire ancestral

Tornem amb taxi i el Lluís va a dormir, jo isc amb la càmera i la música a fer fotos, passe per la muralla de Kotor i puge al castell, més de 500 escales d'una muralla que s'encarama per la muntanya per protegir la rereguarda. Vistes precioses del fiord, la ciutat i la lluna plena que la flanqueja, preciós. Una bona postal per a anar-hi a dormir Zzzzz.

Muralles de Kotor,
de la vora del mar al cel enfilant-se per les muntanyes


Badia de Kotor des del castell

Fortalessa de Kotor

Frase del dia:
  • Neil (dirigint-se a la Núria): Con quien prefieres dormir, con alguien que se está muriendo o con dos tios que llegan borrachos a las 5 de la mañana encendiendo todas las luces?