dilluns, 22 de setembre del 2008

23-08-2008 :: Dia 17 :: Edo Murtic i Razoo

Ruta:

Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina)

Diari:


Matí perdut i cap al migdia a visitar les mesquites, em pose pantalons llargs per a l'ocasió però, avui, 23 d'agost és dissabte i estan totes tancades, hahaha.

Banys àrabs convertits en llibreria

Així que anem a fer un tomb per el centre i, finalment, la biblioteca nacional, ara és buida i destrossada perquè fou bombardejada i es van cremar moltíssims llibres de valor...

Biblioteca nacional de Sarajevo

Ara mateix aquesta acull una exposició d'Edo Murtic on es mostren els horrors de la guerra amb un toc gernikià. Tanque els ulls i imagine aquest edifici de l'època austrohongaresa en la seua plenitud, a rebentar de coneixement i saviesa, poc després en flames mentres la gent intenta salvar algun llibre i com en el Nom de la Rosa d'Umberto Eco no sabent quin de tots hauria de ser el primer. Antic ajuntament, després llibreria nacional i ara un edifici destruït i desficiós a l'entrada del qual es pot llegir: no oblidem!

Horrors

Estructures tristes, colors negres

Restes del sutge provocat pel foc

Estil guernikià

Torne a l'alberg i escric, em trobe amb el Gildes, acaba de fer un Erasmus a Barcelona, és de puta mare, anem a prendre alguna cosa a un bar que posen música reggae, em convida a una cervesa. Després vaig a trobar-me amb el Lluís, la Núria i el Patrick, han anat a veure una altra pel·lícula al festival, jo tenia ganes d'estar una mica sol, ja sabeu que de vegades tenim necessitat d'un temps per reflexionar, un temps per a nosaltres.

Just en front de la carpa del Film Festival hi ha un lloc on toca un grup bosnià anomenat Razoo, increïble, és com un Sound System amb un dj emprant únicament tecnologia digital, m'encanta, un home enorme que cata i fa les percussions i un teclista, impressionant, els hem de portar a Barcelona, que tal si utlitzem el contacte de la Razzmatazz?

Razoo increïble en directe

El cantant de Razoo

D'aquí a un lloc que es diu l'Hacienda però el llistó ja estava massa alt... Així que toca anar a dormir!


Sopar abans d'anar a l'Hacienda

Frase del dia:
  • Lluís: Do you know razzmatazz?
  • No.